Sănătoși și fericiți

resurse online apr. 22, 2020

Imediat după vacanța de Paște, în care prichindeii sigur au primit și savurat multe dulciuri primite de la Iepuraș, vă propun să învățăm împreună cum să fim sănătoși și fericiți!

Săptămâna aceasta vreau să discutăm despre o alimentație sănătoasă. Pornind de la imaginea de mai jos, discutați cu copilul despre cele cinci grupe importante de alimente: fructe, legume, cereale, proteine și lactate.

sursa: https://www.unica.ro/social/ce-mancam-prima-campanie-nationala-interactiva-care-lupta-impotriva-obezitatii-randul-copiilor-romani-247415
Grupele de alimente

Sigur ați observat că în imaginea de mai sus nu apar dulciuri. Oare de ce? (întrebați copii! ;) )

  • Pregătiți împreună o gustare sănătoasă (o salată, un platou de fructe)! Faceți două fotografii, una din timpul pregătirii și una cu produsul final, și trimiteți-le pe whatsapp.
  • Ghici ce ai gustat! (joc senzorial) -  Legați copilul la ochi și dați-i să guste bucățele  de fructe/legume. Trebuie să ghicească ce fruct/legumă este!
  • Chipul sănătății : realizați din fructele și legumele pe care le aveți la îndemână un chip amuzant.
  • Curcubeul vitaminelor: desenează fructe și legume pentru fiecare culoare a curcubeului sau desenează mâncarea ta preferată pe o farfurie. Repetă culorile în limba engleză.
  • Sănătatea înseamnă  și mișcare: fă gimnastică sau realizează un parcurs aplicativ sau o cursă cu obstacole în casă folosind piese mici de mobilier, jucării, bandă adezivă, sfoară. Roagă pe cineva să te filmeze!
Exerciții de gimnastică
Cursă cu obstacole/Parcurs aplicativ
Cursă cu obstacole/Parcurs aplicativ

Georgiana Dragomir

profesor pentru învățământ primar și preșcolar