Sanatos de mic!

alimentație sănătoasă nov. 08, 2020

Pornind de la intrebarea "Oare ce trebuie sa mancam pentru a avea un corp sanatos?", am gandit urmatoarele activitati pentru prescolari!

  1. Sa descoperim impreuna alimentele sanatoase si nesanatoase!
https://dieta.romedic.ro/piramida-alimentara
https://ro.pinterest.com/pin/626352260654531585/

2. Dupa ce ati ascultat clipul video si ati observat cu atentie pozele va invit sa realizati propria piramida a alimentelor cu ajutorul materialelor de mai jos!

Decupati si lipiti fiecare aliment pe treapta corespunzatoare in piramida.

3. O alta activitate pe care o puteti realiza este o farfurie sanatoasa cu diferite fructe si legume. Va puteti inspira din blogul pe care l-am postat in saptamana scoala altfel.

Artă și sănătate în farfurie!
Prof. inv.presc.:Matei Andreea-Adriana si Pata-Alba Mihaela-Alina Un stil de viaţă sănătos incepe cu o alimentaţie sănătoasă, iar alimentaţia sănătoasă se construiește treptat, de la nastere și continuă toată viaţa. Gȃndește-te la mȃncarea preferată a copilului tău. Acum întreabă-te: „Cum crești c…

4. Versurile poeziei "Supa de zarzavat" de Otilia Cazimir va vor incanta ochii iar copiii vor fi surprinsi de acestea. Va invit sa descoperiti mesajul transmis de aceasta poezie.

http://clipart-library.com/vegetable-border-cliparts.html

5. O alta activitate pe care o puteti desfasura este ascultarea acestor cantecele si dans cu voie buna!

6. Haideti sa descoperim impreuna regulile pentru un stil de viata sanatos!

7. Daca am descoperit ca si activitatea fizica este importanta pentru corpul nostru va invit la o alta activitate interesanta.

Minte sanatoasa in corp sanatos!

Spor la lucru!

Andreea Adriana Matei

Profesor invatamant prescolar