Sănătoși și voioși

grupa mare nov. 10, 2020

Sănătatea este bunul cel mai de preț al omului și trebuie să învățăm să o păstrăm de la cea mai fragedă vârstă.

Ce sunt microbii? Niște monstruleți mici, invizibili care ne dau bătăi de cap. Pentru ca prichindeii să înțeleagă ce sunt microbii vă propun o activitate distractivă de pictură: „Microbii”.

Aveți nevoie de acuarele, pensulă groasă, pahar cu apă, foaie de desen, pai, puțini lipici și ochișori (din comerț sau îi puteți confecționa din bucăți de hârtie)

Puneți o cantitate generoasă de acuarelă diluată cu apă pe foaie, apoi suflați cu paiul în diferite direcții. Lăsați să se usuce, apoi aplicați/desenați ochișori. Puteți desena și „piciorușele” microbilor, așa cum vedem în a doua imagine. Explicați-le copiilor că microbii folosesc aceste piciorușe pentru a se „lipi” de pielea, părul și hainele noastre.

Cum ținem microbii la distanță? Simplu: cu săpun! Experimentul acesta ne arată  cum acționează săpunul asupra microbilor. Fă și tu acest experiment!

Periuța de dinți: colorăm, decupăm și asamblăm (fără lipici)

http://print.krokotak.com/d/35cfe8468c6647bd8f87ea9d675fc432/t2.gif

Activitate practică „Hapciu”

De câte ori nu le spunem oare celor mici: „Pune mâna la gură când tușești!”, „Strănută în șervețel!” Vă propun să realizăm un colaj care îi va ajuta să-și amintească mai ușor.

Sursa: https://ro.pinterest.com/pin/423549539927060210/

Aveți nevoie de foaie A4, hârtie colorată, foarfecă, lipici, creioane colorate, un șervețel. Ajutați-l pe copil să traseze conturul propriei mâini și al unui oval/cerc potrivit de mare pentru a realiza chipul, apoi ajutați-l să decupeze. Lipiți capul, desenați ochii, nasul, gura, părul și corpul. Mototoliți șervețelul și lipiți-l peste gură, apoi aplicați mânuța peste.

Sfaturi pentru decupat: foarfeca se ține în mâna dominantă, cu vârful „spre înainte” ca în imagine, astfel încât copilul să nu se rănească. Mâna cealaltă ține hârtia. Nu urmăresc conturul cu foarfeca, ci mișc foaia de hârtie astfel încât linia pe care trebuie să decupez să ajungă lângă lama foarfecii. Foarfeca rămâne mereu în aceeași poziție, foaia este cea care se mișcă. Tot timpul mâna care ține hârtia trebuie să se afle la o distanță sigură de tăișul foarfecii. Înainte de a explica, arăta copiilor, încercați. Veți vedea că este mult mai simplu decât pare!

Photo by Pro Church Media on Unsplash

Educație muzicală: Ai grijă de tine, ai grijă de mine

Pentru „momentul poveștii” vă recomand:

Cum ne spălăm corect pe dinți? Ne învață BabyRiki:

Aveți grijă de sănătatea voastră!