MIERCURI, 18.11: ,,Apa, picătura vieții"

Fluturașii isteți nov. 18, 2020

Bună dimineața!
Pentru a rămâne sănătoși, avem nevoie de o alimentație bogată și de multă mișcare. Așadar, să ne începem ziua cu un zâmbet și cu multă voie bună!

https://www.youtube.com/watch?v=jUNBugrF1iU&t=64s

Soarele și Vântul pun pariu care dintre ei va reuși să dezbrace un om de haina lui. Cine va câștiga pariul? Haideți să aflăm!
Povestea zilei:                                                                                                                 ,,Soarele și Vântul"

https://www.youtube.com/watch?v=Cbfz_yMnChM&t=17s

Știu cât de mult vă place să pictați. Vă propun o activitate interesantă și distractivă, prin care puteți combina picăturile colorate, pentru a obține și descoperi culori noi.
    ,,Suflă picătura!"

Nu uitați de încălzirea degețelelor!
,,Plouă....pic, pic, pic!" (se bate cu degețelele în podea)
,,A ieșit soarele!" (copiii sar de bucurie, cu mâinile ridicate și strigă ,,Uraaaa"!)

https://www.youtube.com/watch?v=90Q4VuRIPiU

Activitate matematică:
,,Picături mici, picături mijlocii, picături mari"                             (așezare în șir, în ordine crescătoare și descrescătoare, formare de perechi)
Se decupează, din hârtie, picături și norișori de diferite mărimi. Copilul va colora picăturile de ploaie, iar norii vor fi decorați cu vată, pentru a fi ,,pufoși".
Se așază picăturile în șir (una lângă alta), în ordine crescătoare, de la mic la mare, la fel și norișorii. Apoi se așază picăturile în șir, în ordine descrescătoare, de la mare la mic. La fel se procedează cu norii. Se lucrează de la stânga spre dreapta.
Copilul verbalizează-înconjoară cu degetul (Exemplu: ,,Am format o mulțime de picături de ploaie/nori, așezate în șir, în ordine crescătoare.")
La final, copilul va grupa norul mare cu picătura mare, norul mijlociu cu picătura mijlocie, norul mic cu picătura mică.

https://www.facebook.com/100003810871160/posts/2106903222780020/
https://www.facebook.com/100003810871160/posts/2106903222780020/

Joc distractiv:                                                                                                                 ,,Simțim apa"
Pe masa de lucru, copilul va avea pregătit, de către un adult, un vas cu apă, cuburi de gheață și un vas cu apă călduță. Copilul va simți prezența apei în toate stările de agregare, legat la ochi.

Haideți să aflăm mai multe lucruri interesante despre fenomenele naturii! (Vizionare filmuleț educativ)

https://www.youtube.com/watch?v=myDMr9xRDLA&t=2s

Vă propun să rezolvăm sarcina de lucru propusă de acest joc interactiv!
,,Uniți imaginea cu denumirea ei."

https://learningapps.org/13183868?fbclid=IwAR3-LoLe9zOgo5e845Xp8Iqqren9xqXz3NkE00Vf5eb95JJ1OLLKh9TqBdo

Pentru a vizualiza pe ecran complet, apasă pe săgețile roșii din dreapta, sus.

Mult succes! Vă îmbrățișez!

Surse: Youtube, Activități grădinițe, Learningapps