Mica sămânță - activități de învățare

e-learning mart. 18, 2020

Recunoaște cifra și desenează!

  1. Pornind de la textul citit, am conceput o serie de activități e-learning pe care să le realizați cu mare ușurință acasă.

Ne aducem aminte că în poveste, vântul de toamnă smulge petalele florii uriașe. Desenați și voi flori ale căror petale au zburat în vânt!

Desenează atâtea petale câte îți indică numărul din cercul galben.

Desenați mai multe cercuri și scrieți apoi cifre în interiorul acestora. Rugați copilul să deseneze atâtea petale câte îi indică numărul din mijlocul florii și să coloreze petalele cum dorește. Verificați la sfârșit (recunoașteți cifra, numărați petalele).

2. Primăvara, unele plante cresc mai repede, altele nu. Să ne aducem aminte de mica plantă care avea doar 3 frunze, iar vecina ei 7.  

Desenați mai multe tulpini pe o coală de hârtie. Scrieți cifre cunoscute în dreptul fiecăreia. Sarcina copilului este să deseneze numărul de frunze corespunzător cifrei.

Grădina cu flori

Desenează o grădină cu flori. Mai jos aveți câteva tutoriale care să vă ajute să desenați, folosind tehnica pas cu pas (trasați aceleași linii ca în video, în timp ce urmăriți). Așa că luați o foaie de hârtie și un creion ...!

Floare - desen pas cu pas
Desenează o grădină cu flori

Margaretă - desen pas cu pas

În grădină întâlnim și insecte!

Gărgăriță - desen pas cu pas
Albină - desen pas cu pas
Fluture - desen pas cu pas

Colorează în culorile tale preferate (creioane colorate sau acuarele).

Nu uita să colorezi și cerul, pentru ca lucrarea ta să fie completă!

Succes!

Stați în casă! Rămâneți sănătoși!

#îmiPASĂ#școaladeACASĂ

Georgiana Dragomir

profesor pentru învățământ primar și preșcolar