Grădinița Veseliei - comunitate de învățare

activități-elearning mart. 15, 2020
Instagram - @PerryGrone
Photo by Perry Grone / Unsplash

Din dorința de a fi alături copiilor și părinților, ne-am propus ca în perioada următoare să postăm idei de activități pe care aceștia să le desfășoare acasă.

Ne dorim să formăm o comunitate de învățare în care să implicăm cadrele didactice de la Grădinița Veseliei Năvodari, preșcolarii și părinții acestora.

O comunitate este un grup de oameni reunit de oportunități comune sau probleme, de forțe care pot fi personale sau profesionale. Se formează cu scopul de a aduce un plus de valoare prin colaborare, în care membrii învață unii de la alții.

Este bine-știut  că dezvoltarea copiilor este puternic influențată de familie și programele de educație timpurie. Când familia și unitatea de educație timpurie lucrează ca parteneri se ajunge la o cunoaștere mai profundă a copilului și a nevoilor sale, ceea ce permite părinților, profesorilor și copiilor să creeze oportunități de învățare relevante la grădiniță, dar și acasă. În spiritul colaborării, educatorii pot dezvolta comunități de învățare cu familia în cadrul cărora cadrele didactice, copiii și părinții învață unii de la alții.

Copilului își construiește și își consolidează învățarea prin explorarea mediului înconjurător și prin interacțiunea cu persoanele din jurul său. Primul model al copilului este părintele, care îi modelează realitatea: primele experiențe, relații, interacțiuni, comportamente, stabilind astfel fundamentele pe baza cărora aceștia își vor clădi întreaga existență și se vor defini ca adulți mai târziu.

Timpul petrecut în familie este valoros și poate fi tradus în experiențe relevante de învățare prin joc și activități relaxante. Haideți să facem acest lucru împreună!

În zilele următoare vom posta pe https://blog.gradinita-veseliei.ro/ proiecte tematice cu idei de activități care se pot realiza acasă cu multă ușurință, puțină răbdare și materiale simple, aflate la îndemâna oricum!

Stați în casă! Rămâneți sănătoși!

Gradinita Veseliei

Unitate de învățământ pentru ciclul preșcolar din Năvodari.