Textile, creativitate și originalitate - Personalizează-ți hainele!

școala altfel mai 01, 2020

1.Cu câteva marker-e speciale și un tricou deschis la culoare puteți obține rezultate fantastice. Eu am folosit marker-ele din imagine, dar cu siguranță există și alte branduri pe piață. Citiți cu atenție instrucțiunile de pe ambalaj.

Este important să introduceți un carton în interiorul tricoului pentru a nu se imprima culoare și pe spatele acestuia, apoi decorați tricoul. Uneori este util să facem o schiță pe hârtie înainte.

2.Pentru decorarea textilelor se pot folosi  culori acrilice, care se găsesc ușor la supermarketuri sau la magazinele de profil și sunt rezistente la spălat; varianta cu 12 tuburi mici este cea mai adecvată. Pentru a fi mai simplu pentru  cei mici, folosiți șabloane din carton sau hârtie mai groasă.

3. Aveți creioane cerate acasă? Puteți face minuni cu ele, un fier de călcat și o bucată de șmirghel ....

Sursa: https://www.kitchentableclassroom.com/fabric-printing-crayons-sandpaper/

Pași de urmat:

  • desenați modelul dorit pe o bucată șmirghel. Dacă șmirghelul este mai fin, modelul imprimat va fi mai omogen, dacă este mai mare veți obține un model texturat.
  • decupați părțile necolorate
  • întoarceți tricoul pe dos și introduceți modelul realizat în interior cu partea colorată pe fața pe care doriți să o imprimați.
  • Încingeți fierul de călcat, puneți o bucată hârtie de pergament/de copt peste tricou  și treceți-l peste model până când se transferă culorile pe tricou. (Această operațiune va fi realizată de un adult!)

Iată  și două tutoriale. Pașii de urmat diferă puțin.

Tutorial imprimare cu creioane cerate

Folosind aceste tehnici puteți decora și sacoșe de cumpărături, fețe de pernă sau alte țesături.

Multă inspirație și spor la lucru!

Georgiana Dragomir

profesor pentru învățământ primar și preșcolar