Sărbătoarea Crăciunului - sărbătoarea bucuriei

activitate extracurriculară dec. 03, 2020

În povestea timpului, cele patru anotimpuri apar fiecare pe rând, unul după altul. Fiecare anotimp are frumusețea lui, are rostul lui în natură, aduce sărbători, tradiții și obiceiuri.

Prin proiectul „Sărbătoarea anotimpurilor” ne propunem să stimulăm imaginația și creativitatea copiilor, părinților și cadrelor didactice în cadrul unor concursuri și manifestări artistice inedite în acest an școlar altfel.

Și dacă mai ieri ne luam „adio” de la toamnă și de la frunzele sale colorate, astăzi ne pregătim de Crăciun cu brazi împodobiți, decorațiuni și colinde.

Vă propunem un concurs de creație cu următoarele secțiuni:

Colinde

Deoarece contextul nu ne permite să primim colindători, vă invităm să ne colindați...online. Pregătiți un colind, luați-vă o ținută de sărbătoare, înregistrați momentul și faceți-ne o bucurie mare!

Bradul...altfel

Acesta este bradul pe care eu îl împodobesc în fiecare an.

Vă invităm să găsiți o alternativă neobișnuită de brad pe care să-l confecționați din diferite materiale sau obiecte. Iată o selecție cu brazii mei preferați:

Surse de inspirație:

Decorațiuni

Realizarea de decorațiuni este o activitate distractivă pe care o puteți face cu copiii și o modalitate de a crea amintiri frumoase pe care să le retrăiți an de an de Crăciun, când împodobiți bradul.

Puteți realiza ornamente din carton, dopuri de plută, conuri, panglici, felii de lemn, bețișoare de lemn, ață colorată, nasturi, fetru, materiale textile, felii de citrice uscate.

Vă mai amintiți de Braduțul Vivo de anul trecut? A fost împodobit numai cu decorațiuni hand-made din materiale naturale.

Puteți pregăti ornamente din pastă de lut cu uscare la aer sau aluat sărat pe care să le decupați cu forme pentru fursecuri. După uscare, le puteți picta sau decora cu sclipici.

Fotografie din arhiva personală
Oameni de zăpadă realizați din felii de lemn - Grupa „Prichindeii curioși”

O banală cutie de carton poate fi transformată în ornamente.

Mai multe idei pe  

Felicitări

Puteți realiza felicitări pictate sau tip colaj, folosind materiale precum hârtie, panglici, paiete în diferite forme, nasturi, discuri demachiante.

Idei

Termenul de trimitere a lucrărilor este 19 decembrie 2020. Un copil poate participa la mai multe secțiuni, cu maxim 2 lucrări pe secțiune.

Sănătate și spor în toate!

Georgiana Dragomir

profesor pentru învățământ primar și preșcolar