"Perluţele , prietenele florilor"

mart. 17, 2020

"Perluţele , prietenele florilor" - activităţi propuse în perioada de carantină

       1. Observarea florilor de primavară. Norocoşii ce stau la casă şi au gradiniţă cu flori, pot observa florile direct în natură.  Pe baza imaginilor date, va rugăm să purtaţi discuţii cu copii dumneavoastră privind  componenţa unei flori, cum se îngrijesc  şi ce culori pot avea .

sursa slideshare.net 

     

      2. "Floricica mea" - activitate prin metode liber alese.

        Pentru inspiraţie, ataşez câteva modele de lucrări ce se pot realiza cu uşurinţa, fără materiale deosebite.

sursa: Pinterest 

       3. Totul va fi bine! - cantec joc si voie buna

          4. De cele mai multe ori, ne plângem că nu avem timp. Acum este momentul să petrecem cât mai mult timp de calitate cu familia noastră. În joc nu mai avem vârstă, scopuri sau competențe. În joc suntem doar vii, liberi și creativi. Spațiul de joc pentru copil este ca păturica de asigurare, pentru adult este cultura, iar pentru bătrân este transcendentul. Va provocam sa va jucati orice joc de societate pe care il detineti acasa ( ex. "Nu te supara frate" ) sau pentru cine are posibilitatea de a imprima acasa , v-am atasat un joculet amuzant si interactiv la care  vă trebuie un zar și niște pioni. Putet inlocui pionii, dacă nu îi aveți, cu diferite lucruri mici din gospodărie: un bob de fasole, o biluță, monede, hârtie colorată decupată, sau orice vi se pare că s-ar potrivi. ! Spor la joacă!

Sursa:Cafeneaua Parintilor 2020 (grup FB)
Sursa : Cafeneaua parintilo ( facebook ) 

        5." Şcoala de spioni" - cu sigurantă în zilele acestea  copilul tinde să ia contact tot mai des cu diferite dispozitive electronice. Pentru a-i face sa uite puţin de tehnologie, vă propun să imprimaţi imaginea mai jos ataşată ( sau să o desenaţi împreună cu copilul ) . Preşcolarii nu au de facut nimic altceva decât să urmărească pe geam şi să spioneze tot ceea ce mişcă . Fiecare element de pe listă, observat afară, aduce un punct. La sfarşitul zilei adunaţi punctele şi stabiliţi premiul ( pupici, îmbrăţişări sau orice doriţi dumneavoastră ) . Acest joc se poate face zilnic . Avănd în vedere că este o perioadă de carantină, activitatea de afară ar trebui sa fie una redusă, drept urmare puteţi intervenii cu mici modificari prinvind lista elementelor ce trebuie descoperite, în funcţie de zona în care locuiţi. Succes!

      6. Poveşti cu flori : PRINŢESA GHIOCEL;  POVESTEA LĂCRĂMIOARELOR;   RAZĂ DE SOARE ŞI GHIOCELUL; LEGENDA NARCISEI; LEGENDA BUJORULUI . ( sursa Youtube )

      7.  "Degeţele jucause" - Aveţi nevoie de o tavă cu sare sau zahăr şi cartonaşe confecţionate de dumneavoastră, pe care puteţi desena forme geometrice, numere, flori sau alte elemente simple din natură.  Copilul trebuie să "deseneze" în sare imaginile ilustrate pe catonaşe.  La final, puteţi lăsa copilaşul să "deseneze" ce doreşte .  ( sursa :  Pinterest )

 

                                            Vă mulţumesc pentru atenţie!  Spor la lucru!