ORA PĂMÂNTULUI - 28 MARTIE 2020

mart. 25, 2020

Pe data de 28 martie 2020 milioane de oameni din întreaga lume sărbătoresc Ora Pământului prin stingerea luminii timp de o oră în intervalul  20:30 – 21:30.

Ora Pământului a fost sărbătorită pentru prima dată în Sydney, Australia, în anul 2007. De atunci și până acum, acestui eveniment, i s-au alăturat mai mult de 180 de țări din întreaga lume cu misiunea de a uni oamenii în protejarea mediului și combaterea schimbărilor climatice.

Datorită situație în care ne aflăm, atât noi cât și întreaga lume, anul acesta, sărbătorirea Orei Pământului prin desfășurarea de activități  în aer liber nu este permisă. De aceea vă propunem câteva exemple de activități pe care să le realizați cu cei mici în casă.

1.    Stingem lumina! - în intervalul  20:30 – 21:30

2. Numărăm stelele! – Împreună cu cei mici, și folosind fișa de mai jos, numărați stelele de la geamul/balconul locuinței, iar la sfârșit comparați rezultatele pentru a descoperi cine a numărat mai multe stele.

3.      Cină la lumina lumânărilor- preparați și aranjați masa împreună, apoi serviți cina la lumina lumânărilor.

4.     Teatru de umbre - Povestea o alegeți împreună, iar pe baza scenariului, realizați apoi personajele, fie folosind o lanternă care să vă ajute să proiectați umbrele propriilor mâini pe perete, fie din hârtie, iar spectacol se va desfășura pe un „ecran” realizat dintr-o cutie de carton și foaie de copt.  http://www.itsybitsy.ro/construieste-un-teatru-de-umbre/

   

Dăruiește Pământului din energia ta!

#stamacasacufolos

#martieunplugged

http://www.radiooltenia.ro/ora-pamantului-2/

https://www.education.com/worksheet/article/count-and-color-activity-6/

Vă prezentăm câteva imagini  din activitățile realizate de copiii grădiniței noastre.