Ne jucăm, ne distrăm

mai 19, 2020

Exercițiile fizice sunt o bucurie pentru copii și nu necesită neapărat echipamente sofisticate pentru ca ei să se distreze, să se simtă bine. Iar când se joacă și părinții cu ei, bucuria este și mai mare!

Vă propun câteva jocuri, prin care să se amuze toată familia.

Desenați o linie pe jos și puneți copilul să meargă până la capătul ei. Transformați jocul într-un concurs  (cine este cel mai rapid) sau încercați diverse variante: mergeți pe călcâie sau pe vârfuri, mergeți cu spatele, cu ochii închiși sau săriți dintr-o parte în cealaltă a liniei.

Baloane săltărețe: pur și simplu umflați un balon și nu-l lăsați să atingă podeaua! Pentru acest joc ar trebui totuși să aveți grijă la lustre, tablouri sau bibelouri!

Dans! Sigur nu aveți nevoie de explicații pentru această activitate! Doar dați drumul la muzică și simțiți ritmul! Eventual puteți să opriți muzica și odată cu ea orice mișcare (vechiul joc – statuile)!

Repetă după mine! Stabiliți cine este liderul și apoi imitați-l: mers, alergare, sărituri, treceri pe sub masă, ocoliți obstacole, etc. Și ca să fie mai amuzant, măriți ritmul!

Mergem ca animalele: ne târâm ca șarpele, sărim ca broasca, galopăm ca un ponei, mergem ca ursul, etc.