Ne jucăm cu TOAMNA.
Toamna natura iar trece prin mari schimbări. Frunzele verzi de vară se transformă în frunze colorate: roșii, maro, galbene, portocalii. Zilele încep să se scurteze și soarele sta mai puțin pe cer. Oamenii își schimbă și ei hainele și încep să se îmbrace în haine mai groase. Animalele fac provizii de hrană pentru iarnă. Din copaci încep să cada frunzele colorate, iar pâna la iarna copacii vor ramâne goi.Vântul începe să bata cu putere, cu viteze la rafală în general, cuprinse între 80 și 100 km/h și vijelii.
Oamenii încep să se îmbrace mai gros iar animalele vor îmbraca o blană mai groasă pentru iarnă. Animalele încep să-și facă provizii pentru iarnă.
Chiar daca am intrat in luna noiembrie, cunoscuta si sub denumirea de Brumarel, asta nu inseamna ca trebuie sa stam numai in casa.
Plimbările zilnice la aer curat sunt obligatorii în regimul zilei a fiecărui copil. Și nu contează vremea de afară. Plimbările pot fi făcute în orice condiții meteorologice. Sarcina părinților - de a face plimbarea veselă și atractivă, în special în perioada sezonului rece.
Vă propun câteva activități distractive .
- Pictați împreună în aer liber
Ajută-l pe cel mic să-și dezvolte latura artistică și lasă-l să picteze în voie. Ai putea să încerci chiar și tu să pictezi și cu această ocazie să te relaxezi, alături de el. Ulterior, daca vă place ce a ieșit, puteți semna și înrama desenul.
2. Creativitatea de toamnă
Pentru copiii creativi și părinții lor, toamna le vine în ajutor. Diversitatea de culori sau frunzele căzute - toate acestea trebuie să vă inspire la creativitate. Mergeți cu copilul la plimbare și adunați frunze pentru un ierbar. Găsiți ramuri și rădăcini de formă ciudată, iar acasă, cu ajutorul cleiului și a foarfecului meșteriți diferite obiecte. Fetițele se vor bucura de o coroniță împletită din frunze galbene, decorată cu pomușoare roșii.
3. Comori ascunse
Alegeți un parc unde cresc multi arțari. Frunzele uscate și căzute – sunt un loc perfect pentru a ascunde comorile! Luați cu voi vreo 10 jucării. Ascundeți-le în frunziș și rugați copiii să le găsească. Cine va găsi cele mai multe jucării, va fi lua premiul mare. Care – decideți dvs. Restul participanților la fel trebuie premiați.
4. Educație muzicală
5. Vânt de toamnă-memorizare
6. Cum se formează ploaia?-experiment
7. Calătoria unei frunze
8. Meteorologii de serviciu
prof .înv. preș. Iancu Liliana-Minodora
educatoare: Mirea Otilia Ileana