Mă mândresc cu tăticul meu

mai 11, 2020

Săptămâna aceasta vă propun câteva activități dedicate unei  persoane foarte importante în viața oricărui copil: tata.

Putem începe cu un lucru foarte simplu: Pe tata îl cheamă... (surprinzător, dar unii copii, deși își iubesc părinții foarte mult, s-ar putea să nu știe numele lor!)

Copiilor le place foarte mult să vorbească despre tăticii lor. Așa că urmează o întrebare firească: Cu ce se ocupă tatăl tău?  Unde lucrează tata? Ce face tata acasă? Ce faceți împreună?

Colajul lui tata! Din reviste / ziare copilul decupează diverse imagini care îl fac să se gândească la tăticul lui. După aceea le lipește pe o coală A4 și îi creați o ramă, ca unui tablou. Este important să discutați cu copilul: de ce a ales fiecare imagine, de ce este importantă pentru el.

O felicitare pentru tata! Orice copil este fericit să deseneze o felicitare. O poate realiza cu creioane colorate, carioci sau prin decupare și lipire ! https://www.easypeasyandfun.com/fathers-day-card/

O cutie cu gustări. Tăticii iubesc gustările. De ce să nu le pregătim o surpriză?! Îi puteți da copilului o cutie goală pe care să o decoreze așa cum îi place. Apoi o umpleți cu alune, fructe uscate, biscuiți sau ce doriți și o oferiți împreună lui tati. Sau puteți pregăti o pungă cu bunătăți!

Un semn de carte original. Decupează  o cravată https://drive.google.com/file/d/0B-cVjZBMBNNXSTU1azJBVXFBU00/viewpe care o decorează cum vor, sau folosind ziare vechi: aplică lipici, apoi o bucățică de ziar, iar lipici, iar ziar, până acoperă toată suprafața semnului de carte.

https://www.weareteachers.com/best-fathers-day-crafts-for-kids/

https://buggyandbuddy.com/fathers-day-craft-tie-shaped-bookmark-using-tear-art/