Iarna...prin artă (2)

activități online dec. 12, 2020

Nu-i așa că vă este dor să vedeți totul acoperit de zăpadă? Cum ar fi ca dimineața, când vă treziți, să vedeți orașul sub asaltul zăpezii pufoase?

Iarna în oraș - puteți realiza colaje cu această temă.

Aveți nevoie de carton colorat, hârtie colorată, lipici, tempera albă. Puteți folosi un perforator pentru a face fulgi de zăpadă sau paiete/pom-poms, zăpadă artificială. Întrucât este foarte simplu, cel mic se poate descurca fără ajutorul dumneavoastră, poate doar să-l încurajați un pic...

...sau poate vă e dor de munte...

Iarna în pădure

Pregătiți-vă „arsenalul”: tempera, pensule, un burete, pieptene, o periuță de dinți, o revistă veche, hârtie colorată.

Pictați fondul cu un burete de mici dimensiuni. Decupați sau rupeți fâșii de hârtie pentru a realiza copacii. Puteți picta hârtie cu maro sau negru pe care să trasați linii pe vopseaua umedă cu o furculiță pentru efectul de „scoarță de copac”. Pentru a reda ninsoarea stropiți cu pensula înmuiată în tempera. Dacă doriți să obțineți stropi mai fini treceți o periuță de dinți înmuiată în tempera peste dinții unui pieptăn. Dacă pieptenele este foarte des, stropii vor ieși foarte fini. Vă recomand să folosiți un pieptene mai rar. Dacă doriți să evitați cu orice preț operația de stropire, pictați fulgii de zăpadă cu pensula sau cu un bețișor de urechi. Adăugați mici detalii: o pasăre roșie sau de altă culoare, luna, o căprioară, o vulpiță.

Ce-ar fi iarna fără oameni de zăpadă?! Nici nu-mi pot imagina!

Aveți nevoie de hârtie albă și colorată, lipici, creioane colorate sau carioca. Sigur, puteți adăuga și alte elemente, pentru a face un om de zăpadă cât mai vesel.

Dați „viață” unor pietre sau unui cofraj de ouă folosind tempera, carioca, ochișori, bucăți de textile sau o panglică, crenguțe.

Celor mici le place să toace hârtie, iar acum vor avea și un scop: oameni de zăpadă din hârtie tocată.

Iată și o activitate care la grădiniță este foarte greu de pus în practică, deci să profităm că stăm acasă..!

Spor și inspirație!

Georgiana Dragomir

profesor pentru învățământ primar și preșcolar