Joc si voie buna!

miscare apr. 23, 2020

         Aceste zile ne ofera mai mult timp alaturi de cei mici si trebuie sa profitam la maxim de el. Va propun sa ne jucam impreuna si sa va implicati si dumneavoastra in descoperirea "comorii" din jocul ce urmeaza.

       Jocul se numeste Fierbinte, cald, rece si este un joc de interactiune care poate deveni extrem de distractiv dar prin care se poate exersa formarea unor scheme de relationare importante.

Materiale necesare: o jucarie

Obiective: dezvoltarea atentiei
Spatiul de joaca: O camera

Modalitate de joaca:

         Se alege un cautator (cel care va trebui sa fie atent la indicatiile grupului) si ceilalti care vor da indicatiile. Se alege un obiect, care va fi ascuns intr-un loc pe care cautatorul nu trebuie sa-l stie.   Cel care este cautator va astepta afara din camera cateva minute pana echipa alege locul de ascunzatoare pt obiect. In situatia in care cautatorul nu poate iesi afara din camera in care se desfasoara jocul,acesta poate fi legat la ochi. Dupa intrarea in camera i se cere sa gaseasca obiectul ascuns oferindu-i-se feedbackuri in functie de actiunile sale de cautare. Daca se apropie de zona in care este obiectul se stiga Foc, daca se mentine la o distanta neutra – Cald, si daca se departeaza de zona i se spune- Rece. In momentul in care  gaseste  obiectul ascuns cautatorul este  aplaudat si numeste un alt copil sa-i ia locul.

https://www.google.com/search?q=children+searching+clipart+free&tbm=isch&ved=2ahUKEwjHxvvSqv7oAhWOCewKHfWBCAQQ2-cCegQIABAA&oq=children+searching+clipart+free&gs_lcp=CgNpbWcQAzoECAAQHlDLjgtYsJoLYKOgC2gAcAB4AIABhwGIAb0EkgEDMS40mAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWc&sclient=img&ei=D22hXoeDE46TsAf1g6Ig&bih=708&biw=1583&rlz=1C1AVNG_enRO624RO624&hl=en-US#imgrc=L5dD0X5qgpyRsM

In urma acestui joc copilul va fi capabil  sa-si gestioneze frustrarea ca nu reuseste de prima data si ca are nevoie de ajutorul celorlati, si va descoperi ca a gresi nu este o rusine ci te ajuta sa inveti.

Cum prescolarii sunt la varsta in care predomina jocul, invatarea se va petrece prin joc si natural, nu se va face presiuni asupra acestuia.

Andreea Adriana Matei

Profesor invatamant prescolar