Inventează un dans!

clap, clap, song mart. 23, 2020

Având în vedere vremea de afară, vă propun o activitate veselă ;)

Dansul este o activitate distractivă cu multiple beneficii. Ne dă bună dispoziție, antrenează toate grupele de mușchi, tonifică musculatura, stimulează coordonarea, echilibrul și flexibilitatea. Acestea sunt beneficiile cele mai evidente....

Ce poate nu știați este că dansul îmbunătățește memoria și atenția, deoarece presupune o succesiune de mișcări care trebuie respectată și repetată, asociată cu muzica.

Clap, clap song

Vă propun ca pornind de la melodia de mai sus să inventați un dans. Mișcările pe care le puteți foloși sunt: pași înainte - înapoi, răsuciri, diferite mișcări ale brațelor, mers în cerc etc.

children dancing
Photo by Anna Earl on Unsplash

Melodia este foarte bună și pentru percuție, așa că în dansul vostru puteți introduce bătăi din palme sau puteți introduce instrumente de percuție convenționale (maracas, tamburină, clopoței) sau mai puțin convenționale (linguri de metal sau de lemn, bețe, recipiente cu diferite semințe, foi de hârtie sau hârtie de copt).

Sigur, va fi nevoie de câteva repetiții serioase...., dar  cred că va merita efortul!

Când coregrafia este stabilită și învățată, vă rog să vă filmați și să postați pe Facebook-ul grădiniței, iar cel mai interesant, amuzant și bineînțeles ORIGINAL dans va fi premiat!

Vă urez distracție plăcută și multă inspirație!

Stați în casă! Rămâneți sănătoși!

Georgiana Dragomir

profesor pentru învățământ primar și preșcolar