Compot de pere

Delfinii poznași nov. 09, 2020

Știați că...

  • Para este considerată sora mărului, deoarece fac parte din aceeași familie și ambele sunt numite poame. Au aproximativ aceeași perioadă de dezvoltare și conțin aceleași vitamine și minerale, dar în proporții diferite.
  • Perele conțin vitamina A, B2, B6, C, minerale de calciu, sodiu, potasiu și fosfor. Sunt consumate proaspete, uscate sau sub forma de gem, jeleuri sau sucuri. De obicei se folosesc în combinații cu alte fructe.
  • Datorită conținutului lor, fructele stimulează digestia, crescând pofta de mâncare, vitaminizând și mineralizând organismul. În stările febrile, scad temperatura, favorizează eliminarea toxinelor din organism, stimulează formarea globulelor roșii și funcțiile organelor.

Compot de pere

Vă invit să preparăm compot de pere. Iată de ce avem nevoie:

  • 1 kg de pere
  • zahar
  • apa

Cum preparăm compotul?

Pentru compot se aleg fructe sănătoase. Se spală perele și se taie în jumătăți sau sferturi apoi se așază în borcane (800ml). În fiecare borcan se adaugă câte o lingură (cu vârf) de zahăr apoi se umple cu apă. Se fixează capacul și se răstoarnă de căteva ori borcanul pentru a se topi zahărul.

Atenție! Nu se agită cu putere pentru a nu se zdrobi fructele.

Borcanele sunt azezate într-un vas și se fierb în bain-marie timp de aproximativ 15 minute după care se scot, se așază cu capacul în jos și se învelesc cu un prosop. Se lasă așa până a doua zi.

Până se fierbe compotul vă propun să pregătiți etichete pentru borcane. Puteți să le realizați cum doriți.

Puteți descoperi un model, accesând link-ul de mai jos și rezolvând puzzle-ul:

 https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=389c171b385f

        SUCCES!

Gabriela Teca

Profesor învățământ primar și preșcolar