Activități de vară...

mai 25, 2020

Se apropie vara. Afară este tot mai cald, iar copiilor le place joaca afară. Nimic mai simplu: o bucățică de cretă, o lupă sau câteva jucării le vor face ziua mai frumoasă!

O idee originală pe care am descoperit-o recent pe internet, este pictura cu ajutorul papucilor. Se decupează o formă (de pește dacă vreți), care se lipește pe talpa papucului. Copilul trebuie doar să pășească pe o coală de hârtie după ce a pus culoare, și pictura este gata! Sau înlocuiți papucii cu o mașinuță cu roțile pline de culoare. Sau puteți folosi orice obiect doriți!

O altă activitate foarte îndrăgită vara este să inălțăm un zmeu! Pe plajă sau în curte! Puteți să – l cumpărați sau puteți să-l construiți, ceea ce va spori distracția!

Facem artă cu elemente din natură! Lăsați copilul să adune tot felul de lucruri din natură: pietricele, frunze, flori, bețișoare, etc, pe care să le folosească într-un mod creativ: poate realiza o omidă doar înșirând pietre unele după altele; poate scrie litere din  pietricele sau pot realiza adevărate tablouri, folosindu-și imaginația.


http://jdaniel4smom.com/2013/06/summer-craft-fish-flop-painting.html

https://handsonaswegrow.com/nature/